Forside Udskriv denne side Fronter Nakskov Gymnasiums kalender LECTIO: skema, forsømmelser, karakterer,   studieplan m.m. Sideoversigt
   
 

Du er her: FORSIDE > AKTUELT > Nyhedsarkiv

Fodboldturnering

Fodboldturnering

Nakskov Gymnasium og Hf's drenge-fodboldhold stillede med stærkeste opstilling da de satte kurs mod Køge Stadion. Gejsten var i top da de ellers trætte spillere diskuterede første kamps opstilling og taktik, som var udarbejdet af det taktiske geni Brian Johansen, som senere skulle vise sin kunnen i en meget vigtig kamp. Opvarmningen var lovende for turneringen, da de 16 blå stjerner viste deres kunnen med en bold, som kun kunne beundres af de stirrende modstandere.

De første modstandere (eller dem der var stillet op) var Kalundborg, hvor der ikke blev taget nogen chancer fra træner Brian Johansen, som stillede op i ægte italiensk stil. Dog var der ikke meget italiensk over det småspil der blev udført i Kalundborgs venstre side. Smarte ting af den talentfulde 10’er Nicolai Brogaard fra Nakskov på kanten sendte et godt indlæg ind i det nærmest uundgåelige hoved der kom flyvende inde i feltet, som var Andreas Glintborg. En sikker 1-0 sejr blev det til og direkte ind på banen igen til den næste kamp.

I den anden kamp blev der ændret lidt i opstillingen, men det ændrede ikke på spillemåden. Midt i første halvleg blev der begået et ellers ufarligt frispark, men frispark kan blive meget farlige hvis de rette står ved bolden. Heldigvis havde vi vores 10’er som havde sine udfald, men sandelig gjorde opmærksom på sig selv med et fremragende indlæg mod bageste stolpe hele vejen igennem de snorkende Ringsted-spilleres forsvar. Det er dog tvivlsomt om det var storebror der fik noteret målet efter en jublescene som blev fremført fuldstændig alene da kun han selv troede at han havde scoret. Efter et hjørnespark var der kaos i modstandernes felt som Nakskov efter to omgange udnyttede til en 2-0 føring. Scoringen blev sat ind af Rasmus Porse der ikke gave bolden mere end hvad den skulle have for at krydse stregen. Efter pausen blev der sat 5 mand i forsvaret da føringen skulle forsvares. Det endte dog med at de rødblusede kom tilbage i kampen med et mål til 2-1 som Sieden ikke kunne komme ud til men, som han skulle revanchere senere i turneringen.

I tredje kamp skulle Nakskov møde Vordingborg. Det var nok med uafgjort for de langtrejsende nakskovitter, der havde maksimum point efter 2 kampe i en tydeligt svagere gruppe end gruppe 2. Et godt gennemspillet kontraangreb blev sat ind mod Vordingborgs mål. Efter en ellers udmærket afslutning på mål af Tobias Brogaard fulgte den opmærksomme midtbanespiller Benjamin Baltzer, som kun blev bedre i løbet af turneringen, op på riposten. Efter en smule pres i den anden ende og en bold der blev redet på stregen af Bo Gylstorff Sørensen, der med overskud stillede sig ind på stregen, da han så at der var fare på færde. Med overskud kunne han lægge bolden til rette og sende den af sted til stor lettelse for holdet.

Efter tre kampe med 3 overbevisende sejre skulle drengene møde hjemmeholdet Køge, der var blevet 2'er i den anden gruppe. Nakskov stillede i stærkeste opstilling til denne knald eller fald kamp, som skulle blev mere intenst end ellers set i dag. Der blev gået til den inde på banen hvilket fik en af Køge-spillerne til at koge over og sparke ude efter en af de to Hulk der spillede for Nakskov. Dommeren der hurtigt blev stemplet hjemmebanedommer, gav kun spilleren gult hvilket der kun gav mening for ham selv og for Køge. En god rundbarbering af Nakskovs højreside satte en af Køges bedste spillere fri mod målet hvor Sieden stod på sin plads hvorefter der blev headet målmanden som kunne tage det roligt da en Køge-spiller stod i 3 meter offside, men det så Køgedommeren ikke. 0-1. Der skulle ændres i opstillingen kunne træner Brian Johansen godt se og skiftede store Brogaard ud pga. manglende effektivitet. Mini blev sat på toppen. Mindre end 5 minutter senere lå bolden i nettet hos Køge efter et kontrolleret lob af den teknisk stærke Mini. I løbet af kampen var der et mindre skudtelt ved Nakskovs mål og Køges træner havde set flere bolde inde, men havde ikke regnet med en akrobat af en målmand på stregen som gjorde sit bedste for at holde den uafgjorte. Holdene skulle derefter i forlænget spilletid hvor der var problemer med krampe hvilket betød at vi kun havde en Hulk på banen de sidste par minutter, da Glintborg havde løbet så meget at han kun kunne gå ud af banen. Kampen var tæt med store chancer til begge hold. Dog den største til Florentin som missede på det skammeligste. Det så ud til at kampen skulle gå i straffe, men sådan ville dommeren ikke. Han valgte af lægge 3 minutter til de 5 vi spillede i anden halvleg af den forlængede dvs. 60% ekstra tid hvilket resulterede i en Køge scoring. Kampen sluttede 1-2 og et utilfreds Nakskov mandskab kunne tage skuffede hjem.

Dog fik Køge fortjent tæv af Slagelse 4-0 i finalen.

Bo Gylstorff Sørensen, 2x


Tæller

 

© Nakskov Gymnasium og Hf - Søvej 6 - 4900 Nakskov - Telefon 54 91 43 00 - Fax 54 91 42 99 - email: gymnasiet@nakskov-gym.dk